Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sparrispajer med västerbottensost. Pajerna får fin sälta av både ost och knaperstekt bacon. Smakar allra bäst ljumna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryt av nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har spänst. Spola hastigt i kallt vatten. Låt rinna av.
Rulla ut den ena smördegsrullen på bakplåtspapper. Skär bort 10 cm av degen på längden. Tryck ner bakplåtspapperet i en form, ca 15 x 40 cm. Tryck fast den bortskurna degen på kanterna.
Riv osten och blanda med ägg, grädde, salt och peppar. Lägg hälften av sparrisen på smördegen och skeda över hälften av ostsmeten. Gör likadant med den andra degrullen och resterande sparris och ostsmet. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min.
Finstrimla baconet. Stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Strö bacon över pajerna och servera.