Tips! Om det blir paj över går den bra att frysa in i portionsbitar för kommande behov.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på paj med grön sparris och salladslök. En festlig paj med den första gröna sparrisen och pajskal med pinjenötter som ger härlig smak.
Mixa mjöl, pinjenötter och smör i en matberedare. Tillsätt crème fraiche och mixa snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och tryck ut den i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
Fyllning: Bryt av den nedre delen på sparrisstjälkarna, skär av topparna och spara dem. Skär resten av sparrisen i 3 cm långa bitar. Ansa och skär salladslöken i 3 cm långa bitar. Fräs sparris och salladslök i en stekpanna med olja i ca 4 min. Lägg grönsakerna i pajskalet.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, riven ost, salt och peppar. Häll smeten över fyllningen. Lägg de sparade sparrisknopparna överst i ett fint mönster.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Garnera med ärtskott och skivade rädisor. Servera eventuellt med rökt kalkon eller kyckling och en grönsallad.
Tips! Om det blir paj över går den bra att frysa in i portionsbitar för kommande behov.