Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sparrispaj toppad med marinerade räkor. Sesamfrön i pajskalet ger fin smak till sparrispajen och de marinerade räkorna.
Lägg vetemjöl, sesamfrön och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en boll av degen.
Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen och tryck ut den i en rund pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Plasta formen och låt den stå kallt i kylen, 30 minuter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet i mitten av ugnen, cirka 10 minuter.
Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar. Bryt av den torra nedre delen på sparrisstjälkarna och förväll sparrisen 2 minuter i lättsaltat vatten. Spola av dem med kallt vatten och låt de rinna av. Häll äggstanningen i pajskalet och lägg sparrisstjälkarna jämnt fördelade runt om. Grädda pajen i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.
Skala räkorna och blanda med hackad dill, urkärnad finhackad chili, rivet citronskal, olja, salt och peppar. Rör om och fördela på mitten av den avsvalnade pajen. Garnera med citronzest.