Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på festlig sparrispaj med löjrom och dillmajonnäs. En matig, saftig och fräsch paj, fullproppad med sparris och toppad med lyxig löjrom.
Mixa vetemjöl och smör i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör till det bildas en boll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 10x33 centimeter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter.
Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor. Förväll i mikron – 1 minut – med 2 matskedar vatten. Spola av med kallt vatten i en sil. Bryt av sparrisens torra nedre del och dela stjälkarna. Förväll på samma sätt som purjolöken. Fördela purjolök och sparris i pajskalet. Strö över osten.
Vispa samman ägg och grädde. Salta och peppra och häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna.
Mixa äggulor, senap, vinäger och oljan i en smal stråle till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dillen och mixa till en ljusgrön majo. Spritsa klickar på pajen. Toppa med löjrom. Garnera med skalad sparris.
Recept från Mitt kök