Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrisfrittata

Här använder jag överbliven spagetti från någon god middag. Carbonara, spagetti med köttfärssås fungerar fint. Du kan förstås också koka ny spagetti och blanda med färdig tomatsås.

Sparrisfrittata
Sparrisfrittata
Sparrisfrittata
Annika Broman

Ingredienser

  • 2 dlspaghetti- i god tomatsås
  • 1 mskolivolja
  • 8 cmsparristoppar- långa, cirka
  • 4ägg
  • 0,5 dlmjölk
  • 0,5 dlpecorino- eller parmesan, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela sparristopparna på längden.

  2. Lägg oljan i en liten stekpanna (20-22 cm i diameter) med ugnsfast handtag. Stek upp pastan med tomatsås några minuter, vänd några gånger.

  3. Vispa samman ägg, mjölk och ost, smaka av med salt och peppar. Häll äggblandningen över pastan i stekpannan. Låt stå kvar några minuter på spisen medan du lägger på sparrisen snyggt, tänk 0,5 sparris per portion.

  4. Ställ in stekpannan i ugnen, 175 grader, 10-12 minuter så omeletten får färg och stelnar. Ta ut, låt svalna några minuter och skär i bitar.

  5. TIPS

  6. Du kan göra klar hela frittatan en dag i förväg och värma i ugn 15 minuter innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök