Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrisdipp

Dipp med färskost till nyskördad sparris och andra vårprimörer blir en riktigt vårig förrätt.

SparrisdippSparrisdippSparrisdipp
Recept på sparrisdipp. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 300 gsparris- grön
  • 2 mskolivolja
  • 1 krmsalt
  • 100 gfärskost- naturell

Att dippa

  • sparrisknoppar- färska
  • småmorötter
  • rädisor
  • småspäda blad- av grön- eller svartkål
  • gräslöksknoppar

Gör så här

  1. Skär av sparristopparna ca 10 cm från toppen. Spara dem till att dippa. Skär stjälkarna i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten.  Koka stjälkarna ca 5 min.

  2. Mixa stjälkarna med olja och salt till en fin puré. Passera genom sil så den blir slät och växtfibrerna stannar i silen.

  3. Rör ihop purén med färskosten. Ställ i kylen och låt kallna.

  4. Doppa sparris, morötter, späda grönkåls- eller svartkålsblad eller gräslöksknoppar i sparrisdippen.

  5. Fotograf: Lina Eriksson

Vad tyckte du om receptet?