Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrisdipp med ostkex

Stekningen lockar fram sparrisens alla goda smaker.

Sparrisdipp med ostkex
Sparrisdipp med ostkex
Sparrisdipp med ostkex

Ingredienser

  • 1 knippasparris- grön
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 dlcrème fraiche

Kex

  • 100 gprästost
  • småkex- t ex saltiner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Ansa och skär sparrisen i 3 cm långa bitar. Stek i olivolja på svag värme ca 10 min, tills den mjuknar utan att ta färg. Låt svalna.

  2. Mixa sparris, crème fraiche och salt till en jämn röra med mixerstav eller i matberedare.

  3. Sprid ut kexen på en plåt med bakplåtspapper. Finriv osten och fördela den på kexen. Gratinera högst upp i ugnen 3-4 min. Servera ostkexen till sparrisdippen.

Vad tyckte du om receptet?