Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparrisclafoutis


Den här rätten passar fint till lunch med en sallad och kallrökt lax.

Sparrisclafoutis

Sparrisclafoutis

Sparrisclafoutis

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 400500 gsparris- grön (går bra med fryst)
  • 6ägg
  • 2äggulor
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 75 gvästerbottensost- riven
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmpeppar- nymald
  • smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär av det grövsta på sparrisens stjälk (använder du fryst sparris behöver du ej skära av stjälken). Koka upp sparrisen i lättsaltat vatten och låt koka cirka 2 minuter. Kyl av den i iskallt vatten. Låt den rinna av och torka den torr med hushållspapper.

  2. Vispa samman ägg, gulor och vispgrädde. Tillsätt salt och peppar.

  3. Smörj 8 små ugnsfasta formar. Skär sparrisen i bitar, cirka 2 centimeter. Lägg 8 sparrisknoppar åt sidan för garnering. Fördela sparrisen i formarna. Toppa med riven ost och häll över äggstanningen.

  4. Grädda på 175 grader i cirka 20-30 minuter, tills äggstanningen satt sig och formarna fått färg. Servera ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök