Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här rätten passar fint till lunch med en sallad och kallrökt lax.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär av det grövsta på sparrisens stjälk (använder du fryst sparris behöver du ej skära av stjälken). Koka upp sparrisen i lättsaltat vatten och låt koka cirka 2 minuter. Kyl av den i iskallt vatten. Låt den rinna av och torka den torr med hushållspapper.
Vispa samman ägg, gulor och vispgrädde. Tillsätt salt och peppar.
Smörj 8 små ugnsfasta formar. Skär sparrisen i bitar, cirka 2 centimeter. Lägg 8 sparrisknoppar åt sidan för garnering. Fördela sparrisen i formarna. Toppa med riven ost och häll över äggstanningen.
Grädda på 175 grader i cirka 20-30 minuter, tills äggstanningen satt sig och formarna fått färg. Servera ljummen.
Recept från Mitt kök