Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris- & rucolasoppa


Rucola ger god smak och extra färg till den skummiga soppan.

Sparris- & rucolasoppa
Sparris- & rucolasoppa
Sparris- & rucolasoppa

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 ggrön sparris
  • 1schalottenlök
  • 2 msksmör
  • 4 dlvatten
  • 2 mskkycklingfond
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 50 grucolasallad
  • salt- peppar
  • sparrisknoppar

Gör så här

  1. Bryt av nedersta delen på sparrisstjälkarna. Skär av knopparna så de blir 8 centimeter långa. Ta undan 12 knoppar och skala stjälken. Lägg i kallt vatten. Skiva resten av sparrisen.

  2. Skala och hacka schalottenlök. Fräs lök och hackad sparris i smör i en kastrull, tills löken blir blank. Tillsätt vatten, kycklingfond och mat­lagningsgrädde. Låt koka 5 minuter.

  3. Tillsätt rucolan, rör om och mixa ner den i soppan med en mixerstav. Salta och peppra. Mixa upp ett skum och fördela i glas. Garnera med råa sparrisknoppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök