Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rucola ger god smak och extra färg till den skummiga soppan.
Bryt av nedersta delen på sparrisstjälkarna. Skär av knopparna så de blir 8 centimeter långa. Ta undan 12 knoppar och skala stjälken. Lägg i kallt vatten. Skiva resten av sparrisen.
Skala och hacka schalottenlök. Fräs lök och hackad sparris i smör i en kastrull, tills löken blir blank. Tillsätt vatten, kycklingfond och matlagningsgrädde. Låt koka 5 minuter.
Tillsätt rucolan, rör om och mixa ner den i soppan med en mixerstav. Salta och peppra. Mixa upp ett skum och fördela i glas. Garnera med råa sparrisknoppar.
Recept från Mitt kök