Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris- och tomatpaj

Kesellan ersätter delvis smöret i den här pajdegen, vilket gör att den blir mindre fet. Kesellan bidrar också till att pajen får en lätt syrlig och fräsch smak. Det är bra om osten är av den mildare sorten, så att den ger plats åt den goda sparrissmaken.

Sparris- och tomatpaj
Sparris- och tomatpaj
Sparris- och tomatpaj

Deg

  • 75 gsmör
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 dlkesella
  • 2 krmsalt

Äggstanning

  • 2 dlmjölk
  • 2ägg
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar
  • 2 dlost- mild, riven

Fyllning

  • 200 gsparris- kokt
  • 10körsbärstomater- halverade

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kör degens ingredienser i matberedare eller nyp ihop dem förhand. Tryck ut pajen i en pajform ca 26 cm i diameter. Nagga degen och ställ formen kallt 15 minuter.

  3. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Dela sparrisen i 1 cm stora bitar.

  4. Förgrädda pajskalet 10-15 minuter.

  5. Lägg i sparrisen, tomaterna och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills äggsmeten stannat.

Vad tyckte du om receptet?