Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sparris- och lökpizzapaj. Gör gärna egen deg om tiden finns. Pensla med olivolja så blir bottnen spröd. Använd tunna nyväxta sparrisar och lökar; de är mjälla och blir mindre trådiga.
Sätt ugnen på 225°. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med 2 msk olja . Skölj sparrisen väl. Bryt av den torra, sega delen av stjälken.
Blanda ricotta, grädde, parmesan, ägg och salt. Bred ostsmeten på pizzadegen men inte ända ut i kanten. Halvera löken på längden. Lägg sparris och salladslök på bottnen.
Pensla grönsakerna med 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Klipp gräslök över pizzan. Skär upp i bitar med vass kniv.