Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris- och lökpizzapaj

Recept på sparris- och lökpizzapaj. Gör gärna egen deg om tiden finns. Pensla med olivolja så blir bottnen spröd. Använd tunna nyväxta sparrisar och lökar; de är mjälla och blir mindre trådiga.

Sparris- och lökpizzapaj
Sparris- och lökpizzapaj
Sparris- och lökpizzapaj
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gsparris
  • 1pizzadeg- färdig, XXL (ca 550 g)
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 250 gricottaost
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 knippasalladslök
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlgräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med 2 msk olja . Skölj sparrisen väl. Bryt av den torra, sega delen av stjälken.

  2. Blanda ricotta, grädde, parmesan, ägg och salt. Bred ostsmeten på pizzadegen men inte ända ut i kanten. Halvera löken på längden. Lägg sparris och salladslök på bottnen.

  3. Pensla grönsakerna med 2 msk olja och krydda med flingsalt och peppar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Klipp gräslök över pizzan. Skär upp i bitar med vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 

Köp den här – extrapris för prenumeranter!