Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris- och körvelsoppa

Mild ljusgrön soppa som kan serveras både varm och kall. Färsk körvel ger soppan en aning anissmak.

Sparris- och körvelsoppa
Sparris- och körvelsoppa
Sparris- och körvelsoppa

Ingredienser

  • 500 gsparris- grön
  • 2schalottenlökar
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1 dlkörvel- löst packade blad
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 0,5 mskcitronsaft- pressad

Parmesanflarn

  • 3 dlparmesan- riven

Garnering

  • 100 gkörsbärstomater- små

Gör så här

  1. Parmesanflarn: Sätt ugnen på 200°. Strö ut strängar av osten på plåt med bakplåtspapper, ca 1 1/2 msk. Grädda i mitten av ugnen 6-8 min. Låt svalna på plåten.

  2. Soppa: Skölj och skär bort 1-2 cm på den nedre delen av sparrisstjälken. Dela den i grova bitar. Lägg sparrisknopparna åt sidan. Finhacka schalottenlöken och stek den mjuk i rapsolja. Lägg i sparrisbitarna och låt dem steka med en kort stund.

  3. Smula ner buljongtärningen och häll i vattnet. Låt koka 8-10 min. Tillsätt sparrisknopparna och koka ytterligare ca 3 min. Ta upp några knoppar och spara till garnering.

  4. Rör ner grädde och körvel. Kör soppan i en mixer och kyl den sedan om soppan ska serveras kall.

  5. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och skär dem sedan i små bitar. Servera soppan med tomattärningar, sparrisknoppar och parmesanflarn.

Vad tyckte du om receptet?