Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris och broccoli med citronyoghurt och forellrom

Recept med sparris och broccoli med citronyoghurt och forellrom. En härlig liten rätt eller förrätt med många konsistenser och smaker. Rysk yoghurt smaksatt med citron, salt forellrom, groddar, skott och mjälla rostade grönsaker. Krisp från friterat rispapper är gott att ”lasta” på. Rispappret kan friteras flera dagar i förväg men det ska rinna av ordentligt på hushållspapper och förvaras lufttätt.

Sparris och broccoli med citronyoghurt och forellrom
Sparris och broccoli med citronyoghurt och forellrom
Sparris och broccoli med citronyoghurt och forellrom
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 gsparrisbroccoli
  • 250 ggröna sparrisar
  • 1 mskolivolja- + 1 msk (med fruktig smak)
  • 0,5citron
  • 2 dlrysk yoghurt
  • 1 dlpurjolöksgroddar
  • 2 dlskott- t ex grönkålsskott eller broccoliskott
  • 80 gforellrom
  • 1 krmnymald svartpeppar

Friterat rispapper

  • 5 dlrapsolja
  • 2rispappersark

Gör så här

  1. Friterat rispapper: Hetta upp oljan till 180°. Fritera rispappren, ett och ett. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Förväll sparrisbroccoli och sparris i kokande lättsaltat vatten ca 30 sekunder. Låt rinna av. Stek grönsakerna i 1 msk olja 2–3 min.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda citronskalet med yoghurt och bred ut yoghurten på tallrikar. Lägg på grönsakerna och strö över groddar och skott. Fördela forellromen över. Ringla över 1 msk olja och peppra. Bryt det friterade rispappret i bitar och servera dem till.

Vad tyckte du om receptet?