Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris med snabbhollandaise

Recept på sparris med snabbhollandaise. En syrlig smörsås som passar till både vit och grön sparris. Koka gärna sparrisen först och varmhåll den ­medan såsen görs klar.

Sparris med snabbhollandaiseSparris med snabbhollandaiseSparris med snabbhollandaise
Recept på sparris med snabbhollandaise. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gsparris- vit eller grön, kokt

Sås

  • 100 gsmör
  • 2äggulor- stora
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 mskvatten
  • 1 krmsalt

Garnering

  • gräslök och gräslöksblommor

Gör så här

  1. 1. Sås: Smält smöret. Blanda äggulor, citronsaft, vatten och salt i en liten kastrull. Värm på svag värme under vispning till ett tjockt skum. Stäng av värmen.

  2. 2. Vispa ner smöret i såsen, lite i taget. Det ska bli en tjock sås. Strö över gräslök och servera direkt med sparris. 

Vad tyckte du om receptet?