Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vit sparris med smörvinägrett och rostade nötter. Lyxigt möte av utsökta smaker.
Skala, tärna och koka rotsellerin mjuk i lättsaltat vatten. Mixa slätt med mixerstav tillsammans med crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
Rosta hasselnötterna i en torr, het stekpanna. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av skalet. Krossa nötter tillsammans med flingsalt med en kastrullbotten.
Bryn smöret och låt det svalna. Koka sherryvinäger och socker i en kastrull 2–3 min. Vispa i det brynta smöret.
Skala sparrisen och skär av den nedersta centimetern på sparrisstjälken. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min.
Strimla fläsket fint och knaperstek det i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda gräslök och olja.
Vänd ner pepparroten i sellerikrämen. Fördela sparrisen på tallrikar. Lägg krämen vid sidan om. Strö över fläsk och nötter. Ringla över smörvinägrett och gräslöksolja. Garnera med friséesallad och servera.