Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris med rökt sidfläsk

Sparris med rökt sidfläsk
Sparris med rökt sidfläsk
Sparris med rökt sidfläsk
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 ggrön sparris
  • 2 msksmör
  • salt- peppar

Tryffelmajonnäs

  • 1 tskdijonsenap
  • 2 tskvitvinsvinäger- Riserva
  • 1äggula
  • 1 dlsolrosolja
  • salt- peppar
  • 2 krmtryffelolja- cirka vit

Servera med

  • 70 grucola
  • 200 grökt sidfläsk
  • 70 gpinjenötter

Parmesanchips

  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg 1 1/2 msk riven parmesanost i en liten hög på plåten. Gör likadant med resten av osten. Lämna utrymme mellan högarna, så att osten kan breda ut sig när den smälter. Grädda chipsen gyllene i mitten av ugnen, 200 grader, 8-10 minuter. Låt chipsen kallna på plåten.

  2. Rosta pinjenötter i het stekpanna under omrörning. Lägg över i en skål.

  3. Skär bort svålen på det rökta sidfläsket. Skär fläsket i tunna strimlor. Stek i het stekpanna tills det är riktigt knaprigt. Låt kallna på hushållspapper. Skölj och slunga rucolan torr.

  4. Blanda dijonsenap, vinäger och äggula i en bunke, vispa ner olja först droppvis och sedan i en jämn stråle till en majonnäs. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

  5. Skär bort ett par centimeter längst ner på sparrisen. Stek den i smör i cirka 2 minuter. Salta och peppra.

  6. Lägg rucola på tallrikarna och sparrisstjälkarna ovanpå. Strö över rökt sidfläsk, krossade parmesanchips och rostade pinjenötter. Lägg en klick tryffelmajonnäs vid sidan om. Dekorera med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök