Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg 1 1/2 msk riven parmesanost i en liten hög på plåten. Gör likadant med resten av osten. Lämna utrymme mellan högarna, så att osten kan breda ut sig när den smälter. Grädda chipsen gyllene i mitten av ugnen, 200 grader, 8-10 minuter. Låt chipsen kallna på plåten.
Rosta pinjenötter i het stekpanna under omrörning. Lägg över i en skål.
Skär bort svålen på det rökta sidfläsket. Skär fläsket i tunna strimlor. Stek i het stekpanna tills det är riktigt knaprigt. Låt kallna på hushållspapper. Skölj och slunga rucolan torr.
Blanda dijonsenap, vinäger och äggula i en bunke, vispa ner olja först droppvis och sedan i en jämn stråle till en majonnäs. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Skär bort ett par centimeter längst ner på sparrisen. Stek den i smör i cirka 2 minuter. Salta och peppra.
Lägg rucola på tallrikarna och sparrisstjälkarna ovanpå. Strö över rökt sidfläsk, krossade parmesanchips och rostade pinjenötter. Lägg en klick tryffelmajonnäs vid sidan om. Dekorera med färsk timjan.
Recept från Mitt kök