Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris med parmaskinka och parmesan

Skivor av ciabatta rostas lättast i ugn eller torr grillpanna eftersom de försvinner ner i en vanlig brödrost. Koka sparrisen i lättsaltat citronvatten och stek dem hastigt i grillpanna strax före servering.

Sparris med parmaskinka och parmesan
Sparris med parmaskinka och parmesan
Sparris med parmaskinka och parmesan

Ingredienser

  • 200 gsparris- färsk grön
  • 2 mskcitronsaft
  • 4ciabattabröd- skivor
  • 4parmaskinka- tunna skivor
  • 1rucolasallad
  • 1 tskolivolja
  • 30 gparmesan- tunt hyvlad
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald
  • 1 tsksalt- gourmet

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och dela den om den är lång. Kraftig sparris kan också delas på längden. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten med citron i. Koka under lock ca 5 min tills den är mjuk. Häll av vattnet och spola sparrisen i kallt vatten och låt den rinna av.

  2. Rosta brödskivorna och lägg dem på tallrikar. Arrangera parmaskinka och rucolasallad på och runtom brödet.

  3. Blanda sparrisen i en skål med olivolja och stek dem hastigt i het grillpanna ca 2 min. Lägg upp direkt och droppa över resten av olivoljan. Strö över parmesan, grovmald svartpeppar och gourmetsalt.

Vad tyckte du om receptet?