Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sparris med parmachips & örtost

Rostad sparris är en verklig delikatess som smakar härligt tillsammans med chips av parmaskinka och en hemgjord örtost.

Sparris med parmachips & örtost
Sparris med parmachips & örtost
Sparris med parmachips & örtost
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1624parmaskinka
  • 750 ggrön sparris
  • 23 mskolivolja
  • flingsalt- och nymald peppar
  • 1,5 dlparmesan- grovriven
  • 4 mskpinjenötter

Örtost

  • 500 gricotta
  • 2 krukorbasilika
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 3 mskolivolja
  • 2 dlparmesan- riven
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Örtost: Mixa alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

  2. Parmachips: Sätt ugnen på ­225 grader. Lägg skinkan på plåtar med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen cirka 8 minuter. Låt kallna.

  3. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Lägg sparrisen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i 225 grader cirka 10 minuter. Låt svalna.

  4. Lägg upp sparrisen på ett stort fat. Strö över ost och nötter. Lägg skinkchipsen vid sidan om och servera med örtosten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök