Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spareribs med fikonglaze - recept på griljerade revbensspjäll

Recept på griljerade revbensspjäll. Revbenen kan kokas dagen före och griljeras strax före servering.

Spareribs med fikonglaze - recept på griljerade revbensspjäll
Spareribs med fikonglaze - recept på griljerade revbensspjäll
Spareribs med fikonglaze - recept på griljerade revbensspjäll
Foto: Ulrika Pousette

Spareribs med fikonglaze

  • 1 msksalt
  • 3 lvatten
  • 1gul lök
  • 3lagerblad
  • 1morot
  • 5kryddpepparkorn
  • 1 tskflingsalt
  • 3 mskkalvfond- konc
  • 1 kgrevben- tunna

Fikonglaze

  • 3 mskströsocker
  • 1 mskrapsolja
  • 3 mskbalsamvinäger
  • 0,5gul lök
  • 34kryddnejlikor
  • 0,5 dlfikonmarmelad
  • 1 mskkalvfond- konc
  • 34kryddpepparkorn- hela

Garnering

  • 3fikon- färska

Gör så här

  1. Skär revbenen i bitar längs benen. Skala och skär morot och lök i mindre bitar.

  2. Koka upp vattnet med morots- och lökbitar, fond, salt, lagerblad och pepparkorn. Lägg i revbenen och koka under lock 30–40 min. Skumma väl. Häll av buljongen och lägg revbenen i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Glaze: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en kastrull. Lägg i kryddnejlikor och pepparkorn och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt fikonmarmelad, balsamvinäger, socker och fond. Låt sjuda 10–15 min, tills glazen har sirapskonsistens.

  4. Pensla fikonglaze på revbenen och griljera dem mitt i ugnen 15–20 min. Strö över flingsalt. Halvera fikonen och lägg dem runt rev-benen. Servera genast.

  5. Tips: Det är nästan ett måste att spara den goda buljongen till ett annat tillfälle, kanske till en köttsoppa med rotfrukter.

Vad tyckte du om receptet?