Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på griljerade revbensspjäll. Revbenen kan kokas dagen före och griljeras strax före servering.
Skär revbenen i bitar längs benen. Skala och skär morot och lök i mindre bitar.
Koka upp vattnet med morots- och lökbitar, fond, salt, lagerblad och pepparkorn. Lägg i revbenen och koka under lock 30–40 min. Skumma väl. Häll av buljongen och lägg revbenen i en ugnssäker form. Sätt ugnen på 225 grader.
Glaze: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en kastrull. Lägg i kryddnejlikor och pepparkorn och låt fräsa med 1 minut. Tillsätt fikonmarmelad, balsamvinäger, socker och fond. Låt sjuda 10–15 min, tills glazen har sirapskonsistens.
Pensla fikonglaze på revbenen och griljera dem mitt i ugnen 15–20 min. Strö över flingsalt. Halvera fikonen och lägg dem runt rev-benen. Servera genast.
Tips: Det är nästan ett måste att spara den goda buljongen till ett annat tillfälle, kanske till en köttsoppa med rotfrukter.