Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Blanda olika sorters grönsaker i burkarna. Välj sorter som du tycker smakar bra (eller är vackra) tillsammans. En lök eller två förhöjer smaken på alla inläggningar. Och lägg in mycket! De håller månader i kylen.
Använd rena verktyg och peta inte för mycket i grönsakerna. Riktigt rena burkar är ett måste. Koka dem eller värm till 100 grader i ugnen innan du använder dem.
Ansa och skölj grönsakerna ordentligt. Kärna ur om det behövs och skär i stora bitar. Aubergine och lök kan du behålla hela och dela på efteråt.
Grilla grönsakerna mjuka så att de är färdiga att äta, de ska inte bli till mos. Låt de grillade grönsakerna svalna ordentligt i kylen innan du lägger in dem i burkarna. Häll över olivolja och se till att det täcker.
Recept från Mitt kök