Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spara sommaren - grillade inlagda grönsaker


Blanda olika sorters grönsaker i burkarna. Välj sorter som du tycker smakar bra (eller är vackra) tillsammans. En lök eller två förhöjer smaken på alla inläggningar. Och lägg in mycket! De håller månader i kylen.

Spara sommaren - grillade inlagda grönsaker

Spara sommaren - grillade inlagda grönsaker

Spara sommaren - grillade inlagda grönsaker

HELEN PÉ

Ingredienser

  • grönsaker- som du gillar
  • olivolja- mycket

Gör så här

  1. Använd rena verktyg och peta inte för mycket i grönsakerna. Riktigt rena burkar är ett måste. Koka dem eller värm till 100 grader i ugnen innan du använder dem.

  2. Ansa och skölj grönsakerna ordentligt. Kärna ur om det behövs och skär i stora bitar. Aubergine och lök kan du behålla hela och dela på efteråt.

  3. Grilla grönsakerna mjuka så att de är färdiga att äta, de ska inte bli till mos. Låt de grillade grönsakerna svalna ordentligt i kylen innan du lägger in dem i burkarna. Häll över olivolja och se till att det täcker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök