Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en lättlag och god klassisk spansk omelett. Tortilla med ägg och potatis fungerar fint som lunch, middag eller varför inte som tapas om det blir lite över. Servera gärna med en grönsallad till.
Skala och skiva potatisen och löken i tunna skivor på mandolin eller matberedare.
Värm en stekpanna med 2 msk olivolja. Stek potatis och lök mjuka utan att de tar färg på låg värme, cirka 10 minuter.
Vispa upp äggen i en skål och vänd ner den stekta potatisen och löken. Salta och peppra.
Torka ur och värm stekpannan med 1 msk olivolja och häll ner potatis- och äggblandningen. Stek på svag värme tills den börjar stelna och få färg på undersidan.
Lägg ett oljat lock eller tallrik ovanpå stekpannan. Vänd försiktigt stekpannan upp och ner, så tortillan glider ner på locket eller tallriken.
Låt tortillan sakta glida ner tillbaka i stekpanna med den ogräddade sidan nedåt. Stek tortillan ytterligare några minuter.
Recept från Mitt kök