Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk tapasrätt som blir en utmärkt brunchrätt, eftersom den lätt går att laga till många.
Skala potatis och lök. Skär potatisen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök.
Stek potatis och lök på svag värme i oljan i en stor stekpanna tills allt är mjukt. Tillsätt vitlöken mot slutet. Salta och peppra. Lyft upp allt.
Vispa upp äggen med en gaffel i en bunke. Vänd ner potatis, lök och persilja.
Häll tillbaka blandningen i pannan. Stek omeletten tills den får färg på undersidan, utan att röra om, cirka 5 minuter.
Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan klar, cirka 3 minuter. Stjälp omeletten ur pannan och låt den vila cirka 5 minuter. Skär omeletten i tårtbitar eller större tärningar. Servera tillsammans med såsen och oliver.
Recept från Mitt kök