Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spansk tortilla med paprikasås - recept

En klassisk tapasrätt som blir en utmärkt brunchrätt, eftersom den lätt går att laga till många.

Spansk tortilla med paprikasås - recept
Spansk tortilla med paprikasås - recept
Spansk tortilla med paprikasås - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 700 gpotatis- cirka av fast sort
  • 2gula lökar
  • 4vitlöksklyftor
  • 4 mskolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 8ägg
  • 1 dlpersilja- hackad

Paprikasås

  • 1 burkgrillad paprika i olja- (cirka 200 g paprika i avrunnen vikt)
  • 3 mskolja- från paprikaburken
  • 1vitlök- hackad
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 msksherryvinäger
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. Skala potatis och lök. Skär potatisen­ i tunna skivor. Hacka lök och vitlök.

  2. Stek potatis och lök på svag värme i oljan i en stor stekpanna tills allt är mjukt. Tillsätt vitlöken mot slutet.­ Salta och peppra. Lyft upp allt.

  3. Vispa upp äggen med en gaffel i en bunke. Vänd ner potatis, lök och persilja.­

  4. Häll tillbaka blandningen i pannan. Stek omeletten tills den får färg på undersidan, utan att röra om, cirka 5 minuter.

  5. Vänd omeletten med hjälp av en tallrik och stek den andra sidan klar, cirka 3 minuter. Stjälp omeletten­ ur pannan och låt den vila cirka 5 minuter.­ Skär omeletten i tårtbitar eller större tärningar. Servera tillsammans med såsen och oliver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök