Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spansk torskgryta med potatis och chorizo  

Spansk torskgryta med potatis och chorizo är en enkel gryta där fisken ångas på ett varsamt vis.

Spansk torskgryta med potatis och chorizo  
Spansk torskgryta med potatis och chorizo  
Spansk torskgryta med potatis och chorizo  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 bitartorskrygg- MSC-märkt (à 125 g)
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 gchorizo- färsk
  • 450 gpotatis- fast
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 3 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 knippabladpersilja

Gör så här

  1. Krydda torsken med 1 tsk salt och låt vila medan resten görs i ordning.

  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva chorizon. Skala potatisen och skär den i tärningar.

  3. Fräs lök, vitlök och chorizo i olja ca 7 min. Rör ner potatisen och fortsätt fräsa 2–3 min.

  4. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner kikärter, vatten och citronsaft i grytan och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 min.

  5. Lägg torsken i grytan och låt koka under lock ytterligare 5–7 min tills torsken är genomkokt.

  6. Garnera grytan med persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?