Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spansk torskgryta med potatis och chorizo är en enkel gryta där fisken ångas på ett varsamt vis.
Krydda torsken med 1 tsk salt och låt vila medan resten görs i ordning.
Skala och hacka lök och vitlök. Skiva chorizon. Skala potatisen och skär den i tärningar.
Fräs lök, vitlök och chorizo i olja ca 7 min. Rör ner potatisen och fortsätt fräsa 2–3 min.
Spola av kikärterna med kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner kikärter, vatten och citronsaft i grytan och krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Låt koka under lock ca 10 min.
Lägg torsken i grytan och låt koka under lock ytterligare 5–7 min tills torsken är genomkokt.
Garnera grytan med persilja och servera.