Recept ur ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier fakta) av Mathias Dahlgren Foto: Lennart Weibull
Annons: ”Kokbok för grå dagar” hittar du här! (extern länk)
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på spansk potatissallad skapat av Mathias Dahlgren.
”Ensaladilla Rusa”, det vill säga ”rysk sallad” serveras på nästan alla tapasbarer i Spanien. Som regel brukar kokt potatis, majonnäs, kokt ägg, ärter, morötter, burktonfisk, lök och persilja ingå i den täta röran. Jag tycker den blir godast om den görs på potatis som kokas med skalet på och med tonfisk i olja i stället för i vatten. Som alla andra röror smakar den förstås mycket godare om den får bo i kylen en dag eller rentav två innan den äts. Min variant är en potatis- och tonfisksallad som jag toppar med kokta ägghalvor, rostad röd paprika och oliver.
Tärna potatisen och skär purjolöken fint. Lägg i en skål och tillsätt majonnäs och tonfisk. Blanda och smaka av med tabasco, salt och peppar. Låt vila i kylen en stund.
Skär paprikan i mindre bitar. Lägg upp potatisröran på ett serveringsfat och garnera med paprika, oliver och äggklyftor.
Skär persiljan fint och strö den över fatet. Ringla till sist över olivolja och servera. Jättegott med baguette till eller som man säger i Spanien om liknande bröd: una barra de pan.
Recept ur ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier fakta) av Mathias Dahlgren Foto: Lennart Weibull
Annons: ”Kokbok för grå dagar” hittar du här! (extern länk)
Recept från Mitt kök