Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en spansk pasta med musslor och korv. Borsta musslorna ordentligt rena innan de kokas i vatten.
Skrubba musslorna i kallt vatten, släng bort dem som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull. Häll på vattnet och låt musslorna koka upp under lock. Låt sjuda ca 5 min. Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Spara kokspadet.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs korv och paprika utan extra matfett i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö över saffranet och häll på kokspadet från musslorna. Krydda med salt och peppar.
Vänd i musslorna och den avrunna pastan i pannan.
Servera med strimlad sallad och svartpeppar som var och en får vrida över sin portion.