Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spansk pasta med musslor och korv

Recept på en spansk pasta med musslor och korv. Borsta musslorna ordentligt rena innan de kokas i vatten.

Spansk pasta med musslor och korvSpansk pasta med musslor och korvSpansk pasta med musslor och korv
Foto: Kent Jardhammar

Ingredienser

  • 1 kgblåmusslor
  • 1 dlvatten
  • 300 gpasta- t ex penne
  • 3chorizo
  • 2röd paprika
  • 1 pktsaffran
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Skrubba musslorna i kallt vatten, släng bort dem som inte är slutna. Lägg musslorna i en kastrull. Häll på vattnet och låt musslorna koka upp under lock. Låt sjuda ca 5 min. Ta upp musslorna och släng bort dem som inte har öppnat sig. Spara kokspadet.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs korv och paprika utan extra matfett i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö över saffranet och häll på kokspadet från musslorna. Krydda med salt och peppar.

  3. Vänd i musslorna och den avrunna pastan i pannan.

  4. Servera med strimlad sallad och svartpeppar som var och en får vrida över sin portion.

Vad tyckte du om receptet?