Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spansk paella med skaldjursmix och chorizo

Fryst skaldjursmix finns att köpa i välsorterade butiker.

Spansk paella med skaldjursmix och chorizo
Spansk paella med skaldjursmix och chorizo
Spansk paella med skaldjursmix och chorizo
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1skaldjursmix- paket, fryst (500 g)
  • 1lök- gul
  • 4 dlarborioris- eller långkornigt ris
  • 1 mskolivolja- + 1 msk olivolja
  • 1saffran- (0,5 g)
  • 1 tsksalt
  • 8 dlvatten
  • 2paprikor
  • 2chorizo- red hot
  • 0,5 dlpersilja- strimlad
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tina skaldjuren och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt saffran, salt och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 20 min.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva korven.

  3. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs paprika och korv 2-3 min. Blanda i skaldjuren och fräs ytterligare 2-3 min. Vänd ner fräset i riset. Strö över persilja och krydda med peppar.

Vad tyckte du om receptet?