Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spansk köttgryta med chorizo, paprika, oliver samt saffransris kan göras klar dagen före servering. Vänta i så fall med att blanda ner paprika, korv, oliver och sherry tills den ska värmas nästa dag.
Putsa köttet och skär det eventuellt i mindre bitar. Krydda köttet med salt och peppar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek kött och lök i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta. Häll på vatten och vin och tillsätt fond, paprikapulver och lagerblad. Låt koka under lock tills köttet är mört, ca 1 1/2 timme.
Saffransris: Koka riset med saffran och salt enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner ärterna när ca 5 min återstår av koktiden.
Kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek paprika och korv i en stekpanna tills de fått fin färg. Blanda ner paprika, korv och oliver i grytan och tillsätt sherry. Låt koka ytterligare ca 5 min.
Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten. Rör ner redningen i grytan och låt koka upp.
Toppa grytan med örter och servera med saffransris och sallad.