Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spansk grillad auberginesallad

Serveras som en matig sallad med knaprigt lantbröd och eventuellt ett glas spanskt rött.

Spansk grillad auberginesallad
Spansk grillad auberginesallad
Spansk grillad auberginesallad

Ingredienser

  • 2lökar- gula
  • 3auberginer
  • 2zucchini
  • 3paprikor- röda
  • 3 mskolivolja

Dressing

  • 1 mskolivolja
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2vitlöksklyftor- hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och skär löken i stora klyftor. Lägg den tillsammans med hela auberginer, zucchini och paprikor på plåt och pensla med olja.

  2. Grilla ca 30 min mitt i ugnen och vänd grönsakerna då och då. Ta ut paprikorna efter ca 20 min och låt dem svalna i en plastpåse och skala dem sedan. Ta ut övriga grönsaker efter- hand som de blir färdiga. De ska vara mjuka och gärna lite brunbrända.

  3. Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i remsor. Halvera auberginer och zucchini, skrapa ur fruktköttet och skär det på liknande sätt i stavar.

  4. Lägg upp grönsakerna i fina rader och häll över dressingen. Salladen är god både ljummen och kall.

Vad tyckte du om receptet?