Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Serveras som en matig sallad med knaprigt lantbröd och eventuellt ett glas spanskt rött.
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär löken i stora klyftor. Lägg den tillsammans med hela auberginer, zucchini och paprikor på plåt och pensla med olja.
Grilla ca 30 min mitt i ugnen och vänd grönsakerna då och då. Ta ut paprikorna efter ca 20 min och låt dem svalna i en plastpåse och skala dem sedan. Ta ut övriga grönsaker efter- hand som de blir färdiga. De ska vara mjuka och gärna lite brunbrända.
Halvera och kärna ur paprikorna och skär dem i remsor. Halvera auberginer och zucchini, skrapa ur fruktköttet och skär det på liknande sätt i stavar.
Lägg upp grönsakerna i fina rader och häll över dressingen. Salladen är god både ljummen och kall.