Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spansk chorizo i cider

Till spansk chorizo i cider används chorizo av den råa, röda varianten. Servera korven som tillbehör till paellan eller lägg korv och grönsaker med lite av spadet ovanpå paellan vid servering.

Spansk chorizo i cider
Spansk chorizo i cider
Spansk chorizo i cider
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 gchorizo- rå spansk
  • 6selleristjälkar
  • 2röda paprikor
  • 2 dläppelcider- torr
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär chorizon i tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Ansa och skiva sellerin. Kärna ur och strimla ­paprikan grovt. Lägg selleri och paprika i formen.

  2. Ringla över cider och olja. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

Vad tyckte du om receptet?