Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hur mycket går det åt när man bjuder på charkbricka? Det beror förstås på hur hungriga gästerna är. Beräkna ca 75 g charkuterier och 100 g ost per person. Fyll på med oliver, kex, frukt och bär efter säsong. Lite valnötter är också gott. Här serveras en liten skål med blandad sallad och tärnad melon till var och en.
Tomatmarmelad: Hacka tomaterna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt citronsaft. Låt koka upp. Låt marmeladen sjuda under lock i ca 15 min. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten.
Tillsätt sockret, rör om och låt koka på svag värme utan lock i ca 3 min. Tillsätt chiliflakes. Häll upp marmeladen i en väl rengjord glasburk. Låt kallna.
Skär osten i skivor. Lägg upp ost, skinka, korv, oliver, kex och basilikablad på ett stort fat.
Skala och skär melonen i små bitar. Lägg sallad och melon i -portionsskålar. Ringla över olja och strö på flingsalt. Servera med charkuterier, ost, kex, frukt, tomatmarmelad och bröd.