Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spaghetti med tonfisk och citron

Visst kan man trolla med ett par burkar tonfisk – den här enkla tonfiskpastan får frisk smak av citron och mynta. Linguine eller penne passar också bra att använda.

Spaghetti med tonfisk och citron
Spaghetti med tonfisk och citron
Spaghetti med tonfisk och citron
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 3 mskolivolja
  • 2 krmchiliflakes
  • 2 burkartonfisk i olja- à 185 g
  • 1citron- rivet skal och saft
  • 3 dlbladpersilja- hackad
  • 5 mskmynta- hackad
  • salt
  • 400 gspaghetti
  • 2 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en stor panna. Låt chilin fräsa med mot slutet.

  2. Tillsätt tonfisk med oljan från burken, skal och saft av citronen, persilja och mynta. Krydda med salt.

  3. Koka spaghettin enligt förpackningen. Låt rinna av, och spar 1 dl av kokvattnet.

  4. Vänd ner spaghetti, kokvatten och ost i pannan. Blanda försiktigt, det är gott med lite bitar av tonfisken. Låt vila ett par minuter under lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök