Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spaghetti med persilja och valnötter

Spaghettin blir vackert gul av gurkmeja och får en något frisk smaka av citronskal.

Spaghetti med persilja och valnötter
Spaghetti med persilja och valnötter
Spaghetti med persilja och valnötter

Ingredienser

  • 500 gspaghetti
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 dlolivolja
  • 2 knippabladpersilja
  • 1rödlök
  • 1 burkpaprika- inlagd, grillad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 2 dlvalnötter
  • 1citron- rivet skal av
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen i lättsaltat vatten och gurkmeja. Spola i kallt vatten och blanda pastan med olivoljan.

  2. Finhacka persiljan. Skala och skiva rödlöken. Skär paprikan i strimlor.

  3. Blanda sedan allt i en skål med vitlök, valnötter och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?