Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spaghetti från Trapani

Pesto från Trapani innehåller bland annat mandel, basilka, tomat och olivolja. Här är en spaghettirätt med samma smaker.

Spaghetti från Trapani
Spaghetti från Trapani
Spaghetti från Trapani

Ingredienser

  • 400 gspaghetti
  • 1 kgkvisttomater
  • 1 dlsötmandel
  • 1basilika- färsk, kruka
  • 0,75 dlolivolja
  • 3vitlöksklyftor- pressade
  • 0,5pepparfrukt- liten röd
  • 0,5 krmchili
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gpecorino- riven

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Tärna tomatköttet.

  2. Skålla och skala mandeln.

  3. Kör mandel och basilikablad i matberedare tills det är finhackat. Tillsätt olivolja, vitlök, chilifrukt, socker, salt och peppar.

  4. Blanda den nykokta pastan med peston och tomaterna. Strö över pecorinoosten.

Vad tyckte du om receptet?