Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor är som söndagsstek på italienska. Köttet sköter sig självt i ugnen. Under tiden hinner du förbereda kantarellsåsen och koka rödbetorna utan stress.
Sätt ugnen på 125°. Krydda kalvryggen med 1 1/2 tsk salt och peppar. Bryn köttet i olja och smör tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila på en skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor.
Skölj rödbetorna i ljummet vatten och koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.
Ansa kantarellerna och riv parmesanosten.
Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.
Stek kantarellerna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Häll över grädden och koka 2–3 min. Tillsätt spagettin och koka ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1 tsk salt.
Fördela pastan på tallrikar. Lägg på kött och rödbetor. Strö över ost och flingsalt. Ringla på lite olivolja och toppa med salviablad.