Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor

Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor är som söndagsstek på italienska. Köttet ­sköter sig självt i ugnen. Under tiden hinner du förbereda kantarellsåsen och koka rödbetorna utan stress.

Spaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetorSpaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetorSpaghetti alla crema med kantareller, kalvrygg och rödbetor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kgkalvrygg- benfri
  • 1,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskolivolja- + 2 msk
  • 1 msksmör
  • 400 grödbetor- små
  • 300 gkantareller- gärna både gula och trattkantareller
  • 500 gspaghetti- färsk
  • 3 dlvispgrädde

Garnering

  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 1 tskflingsalt
  • 1 mskolivolja
  • salviablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda kalvryggen med 1 1/2 tsk salt och peppar. Bryn köttet i olja och smör tills det fått fin färg. Lägg det i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, beräkna ca 1 1/2 timme. Låt köttet vila på en skärbräda ca 10 min innan det skärs i skivor.

  2. Skölj rödbetorna i ljummet vatten och koka dem sedan mjuka i lättsaltat vatten. Skölj betorna i kallt vatten och dra av skalet.

  3. Ansa kantarellerna och riv parmesanosten.

  4. Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.

  5. Stek kantarellerna i 2 msk olja tills de har fått fin färg. Häll över grädden och koka 2–3 min. Tillsätt spagettin och koka ytterligare ca 1 minut. Krydda med 1 tsk salt.

  6. Fördela pastan på tallrikar. Lägg på kött och rödbetor. Strö över ost och flingsalt. Ringla på lite olivolja och ­toppa med salviablad.

Vad tyckte du om receptet?