Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagettiomelett med lax och dill

Överbliven pasta? Gör en spagettiomelett! Fixas snabbt tillsammans med lite dill, lax och några ägg. 

Spagettiomelett med lax och dill
Spagettiomelett med lax och dill
Spagettiomelett med lax och dill
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gspaghetti- kokt (200 g okokt)
  • 3ägg
  • 1 dlmjölk
  • 100 glax- kallrökt
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 3 mskdill- fryst hackad
  • 1 dlärtor- gröna
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • smör- smält, ev
  • ärtor- ev

Gör så här

  1. Vispa upp äggen och tillsätt mjölken. Finstrimla laxen. Blanda spagettin med äggstanningen, lax, citronskal, dill, ärter, salt och peppar.

  2. Smält smöret i stekpannan och häll i spagettiblandningen. Låt steka på medelvärme ca 10 min.

  3. Låt omeletten glida ner på en tallrik. Vänd tillbaka den i pannan och stek ytterligare ca 2 min. Servera gärna med smält smör och extra ärter.

Vad tyckte du om receptet?