Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti vego-bolognese

Recept på spagetti vego-bolognese. Supersnabbt, gott och enkelt! Cashewnötter kan bytas ut mot skalad sötmandel.

Spagetti vego-bolognese
Spagetti vego-bolognese
Spagetti vego-bolognese
Recept på spagetti vego-bolognese. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1morot- stor
  • 500 gtomatsås- kryddad, t ex Dolmio bolognese
  • 300 gvegofärs
  • 2 dlvatten
  • 2 msksoja- ljus glutenfri
  • 2 tskoregano

Nötsmul

  • 2 dlcashewnötter- naturella
  • 1 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 1 pktbönpasta spagetti- ,t ex Risenta (200 g)
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Skala och grovriv moroten.

  2. Koka upp tomatsåsen i en stekpanna. Rör ner vegofärs, morot, vatten och soja. Sjud 5–7 min. Strö över oregano.

  3. Nötsmul: Lägg nötterna i en mixerskål och mixa smuligt. Stek i en panna i olja tills det börjar få lite färg. Krydda med salt. Låt svalna.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera såsen med pasta, nötsmul och basilika.

  5. Följ oss på Facebook! Allt om Mat och på Allt om Mat Vego ❤️

Vad tyckte du om receptet?