Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti pomodoro

En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är en gnutta socker.

Spagetti pomodoroSpagetti pomodoroSpagetti pomodoro
Recept på spagetti pomodoro Foto: Magnus Skoglöf

Spagetti pomodoro

  • 3vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 1,5 tskråsocker strö- eller strösocker
  • 1 förptomater- krossade, (500 g)
  • 1 krukabasilika
  • 1 tskvit balsamvinäger
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 2mozzarella- (à 125 g)
  • 150 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och rör om. Blanda ner tomater och hälften av basilikabladen. Koka ihop ca 5 min. Krydda med vinäger, salt och peppar.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och lägg upp i en skål. Häll över tomatsåsen och rör om. Riv över mozzarella och toppa med resterande basilikablad. Servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter!