Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter är en enkel men mycket god rätt. Satsa på en bra pastasort, och glöm inte att salta ordentligt i pastavattnet.
Koka upp vattnet till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persilja och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen i ljummet vatten och riv det yttre skalet. Pressa ut 3 msk saft.
Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg.
Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme ca 2 min. Se till att inte vitlöken bränns!
Häll av den nykokta pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan och tillsätt pinjenötter, örter, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Tillsätt kokvatten till önskad konsistens och vänd ihop.
Servera med riven eller hyvlad parmesan.