Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter

Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter är en enkel men mycket god rätt. Satsa på en bra pastasort, och glöm inte att salta ordentligt i pastavattnet.

Spagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötterSpagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötterSpagetti med vitlök, örter, citron, chili och pinjenötter
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 gspaghetti
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 krukabladpersilja
  • 1 krukabasilika
  • 2röda chili- t ex spansk peppar
  • 1citron
  • 4 mskpinjenötter
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 125 gparmesan

Gör så här

  1. Koka upp vattnet till pastan. Skala och finhacka vitlöken. Repa och finhacka persilja och basilika. Kärna ur och finhacka chilin. Skölj citronen i ljummet vatten och riv det yttre skalet. Pressa ut 3 msk saft.

  2. Rosta pinjenötterna i torr, het panna tills de fått fin färg.

  3. Fräs vitlök och chili i olja på medelvärme ca 2 min. Se till att inte vitlöken bränns!

  4. Häll av den nykokta pastan men spara ca 2 dl av kokvattnet. Vänd ner pastan i pannan och tillsätt pinjenötter, örter, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Tillsätt kokvatten till önskad konsistens och vänd ihop.

  5. Servera med riven eller hyvlad parmesan.

Vad tyckte du om receptet?