Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti med kyckling, tomatsås och gremolata

Krämig pastarätt med smak av fågel och persilja

Spagetti med kyckling, tomatsås och gremolata
Spagetti med kyckling, tomatsås och gremolata
Spagetti med kyckling, tomatsås och gremolata
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 250 gspaghetti
  • 600 gkycklinglårfilé
  • 2 mskolivolja- + 2 msk
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1morot
  • 1 bitrotselleri- 50 g
  • 1 dlvitt vin
  • 1 burktomater- hela,400 g
  • 1 dlpastavatten
  • 1 mskgremolata- hackad
  • salt- peppar

Gremolata

  • 1citron- zesten
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.

  2. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan och schalottenlöken. Skala och skär morot och rotselleri i små tärningar.

  3. Gremolata: Hacka samman citronzest, vitlök och persilja.

  4. Bryn kycklingstrimlorna i en stekpanna med 2 msk olivolja. Salta och peppra. Ta upp kycklingen.

  5. Fräs vitlök, lök, morot och rotselleri i stekpannan med 2 msk olivolja. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Späd med hela tomater med spad och pastavatten. Sjud såsen under omrörning 5 minuter.

  6. Tillsätt kycklingen och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med gremolata, salt och peppar. Blanda pasta och kycklingsås i en stor bunke.

  7. Garnera med gremolata vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök