Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig pastarätt med smak av fågel och persilja
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Spara lite av pastavattnet till såsen.
Skär kycklinglårfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftan och schalottenlöken. Skala och skär morot och rotselleri i små tärningar.
Gremolata: Hacka samman citronzest, vitlök och persilja.
Bryn kycklingstrimlorna i en stekpanna med 2 msk olivolja. Salta och peppra. Ta upp kycklingen.
Fräs vitlök, lök, morot och rotselleri i stekpannan med 2 msk olivolja. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Späd med hela tomater med spad och pastavatten. Sjud såsen under omrörning 5 minuter.
Tillsätt kycklingen och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med gremolata, salt och peppar. Blanda pasta och kycklingsås i en stor bunke.
Garnera med gremolata vid serveringen.
Recept från Mitt kök