Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När jag längtar efter en enkel vegopasta köper jag en tetra färdig sparrissoppa och ett knippe grön sparris.
Koka pastan al dente enligt anvisning.
Skala och hacka löken fint. Om du använder färsk sparris, så bryt bort den nedre torra delen av stjälken. Skär sparrisen i bitar, men spar knopparna med en bit av stjälken av kvar.
Fräs löken mjuk i olja i en vid kastrull eller traktörpanna. Lägg ner sparris- bitarna och vänd runt.
Slå på sparrissoppan och sjud några minuter, så sparrisen blir knappt mjuk. Den ska ha kvar ett bra tuggmotstånd. Smaka av med pressad citron.
Servera den väl avrunna spagettin med sparrissåsen. Strö över rostade pinjenötter och hyvla över parmesan.
Recept från Mitt kök