Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti med brysselkål & chili


En krämig brysselkålspasta är ett nytt sätt att använda brysselkålen på.

Spagetti med brysselkål & chili

Spagetti med brysselkål & chili

Spagetti med brysselkål & chili

Ove Lindfors

Ingredienser

  • brysselkål- cirka 500 g
  • 1röd chili
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1 krmchiliflakes
  • 0,75 dlolivolja
  • 1 dlvitt vin
  • 3 dlvispgrädde
  • 1citron- rivet skal
  • flingsalt
  • spaghetti- cirka 400 g
  • 23 dlparmesan- nyriven

Gör så här

  1. Dela brysselkålen och skär bort den lilla rotstocken. Skär kålen i skivor. Kärna ur och hacka chiliköttet. Skala och hacka vitlöken.

  2. Fräs kål, chili, vitlök och chiliflakes i oljan utan att det tar färg, cirka 5 minuter. Blanda i vin, grädde och citronskal. Koka sakta utan lock cirka 5 minuter. Smaka av med salt.

  3. Koka pastan enligt förpackningen i lättsaltat vatten. Spar lite kokvatten.

  4. Tillsätt pastan och hälften av osten i såsen. Vänd runt så att pastan tar smak. Späd eventuellt med lite kokvatten. Servera med resten av osten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök