Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti limone med sparris och kapris

Recept på spagetti med citron, pinjenötter, kapris och sparris. Enkelt och elegant med pigga, intensivt gröna smaker. Våren på en tallrik!

Spagetti limone med sparris och kaprisSpagetti limone med sparris och kaprisSpagetti limone med sparris och kapris
Spagetti limone med sparris och kapris. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 gspagetti- gärna bronsvalsad
  • 75 gpinjenötter
  • 1 knippagrön sparris- (250 g)
  • 2citroner
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlkapris
  • 50 gparmesanost- riven

Gör så här

  1. Koka upp rejält med väl saltat vatten till pastan. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och ställ åt sidan.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen och kasta bort den. Skär sparrisen i ca 15 cm långa bitar från knoppen. Skär den eventuella resterande sparrisen i smala skivor. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv med lätt hand zesten av båda och pressa saften ur den ena.  Skala och finhacka vitlöken.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, citronsaft och citronskal. När ca två minuter återstår av pastans koktid, tillsätt sparris och kapris. Låt puttra någon minut och tillsätt därefter 2 dl pastavatten.

  4. Låt pastan rinna av och överför till stekpannan med såsen. Blanda runt och toppa med parmesan och rostade pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?