Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på spagetti med citron, pinjenötter, kapris och sparris. Enkelt och elegant med pigga, intensivt gröna smaker. Våren på en tallrik!
Koka upp rejält med väl saltat vatten till pastan. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och ställ åt sidan.
Bryt av den nedre delen på sparrisen och kasta bort den. Skär sparrisen i ca 15 cm långa bitar från knoppen. Skär den eventuella resterande sparrisen i smala skivor. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Riv med lätt hand zesten av båda och pressa saften ur den ena. Skala och finhacka vitlöken.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, citronsaft och citronskal. När ca två minuter återstår av pastans koktid, tillsätt sparris och kapris. Låt puttra någon minut och tillsätt därefter 2 dl pastavatten.
Låt pastan rinna av och överför till stekpannan med såsen. Blanda runt och toppa med parmesan och rostade pinjenötter.