Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti limone med sparris och kapris

Recept på spagetti med citron, pinjenötter, kapris och sparris. Enkelt och elegant med pigga, intensivt gröna smaker. Våren på en tallrik!

Spagetti limone med sparris och kapris
Spagetti limone med sparris och kapris
Spagetti limone med sparris och kapris
Spagetti limone med sparris och kapris. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 400 gspagetti- gärna bronsvalsad
  • 75 gpinjenötter
  • 1 knippagrön sparris- (250 g)
  • 2citroner
  • 1vitlöksklyfta
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlkapris
  • 50 gparmesanost- riven

Gör så här

  1. Koka upp rejält med väl saltat vatten till pastan. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna och ställ åt sidan.

  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen och kasta bort den. Skär sparrisen i ca 15 cm långa bitar från knoppen. Skär den eventuella resterande sparrisen i smala skivor. Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Smält smöret på medelvärme i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök, citronsaft och citronskal. Blanda i hel och skivad sparris och kapris när ca 2 min återstår av pastans koktid. Låt steka i ca 1 min. Häll på 1-2 dl av pastavattnet.

  4. Låt pastan rinna av. Blanda ner den i stekpannan och toppa med parmesan.

Vad tyckte du om receptet?