Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk pasta med olika skaldjur. Extra gott med små hjärtmusslor som får koka med i vitt vin.
Koka spagettin i rikligt med saltat vatten, 1 minut mindre än angiven koktid. Låt den rinna av i ett durkslag.
Kärna ur och hacka chilin, skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka persiljan och dela tomaterna.
Kontrollera att alla musslor är hela och sluter skalsköldarna. Skölj musslorna, lägg eventuellt hjärtmusslorna i saltat vatten 1 timme och skölj dem därefter.
Fräs vitlök, chili och persilja i olja utan att det tar färg, i en stor vid gryta på medelvärme, cirka 3 minuter under omrörning.
Tillsätt vinet och låt det koka upp på hög värme. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner blåmusslorna och lägg på locket och låt koka, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev. Är det någon mussla som inte öppnat sig – kasta den!
Tillsätt tomaterna och hjärtmusslorna. Rör om och koka tills de öppnar sig.
Vänd ner spagetti och skalade räkor och låt det bli varmt. Fördela i varma djupa tallrikar och lägg blåmusslor, havskräfta och oskalade räkor på tallrikarna. Garnera med persilja och zestat citronskal.
Recept från Mitt kök