Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti frutti di mare

Klassisk pasta med olika skaldjur. Extra gott med små hjärtmusslor som får koka med i vitt vin.

Spagetti frutti di mare
Spagetti frutti di mare
Spagetti frutti di mare
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 300 gspaghetti- cirka
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5röd chili
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 knippabladpersilja
  • 250 gcocktailtomater
  • 2 dlvitt vin
  • salt- peppar
  • 500 gblåmusslor
  • 500 ghjärtmusslor
  • 150 gräkor- skalade
  • 4havskräftor- små kokta

Till garnering

  • 12räkor med skal
  • persilja
  • citronzest

Gör så här

  1. Koka spagettin i rikligt med saltat vatten, 1 minut mindre än angiven koktid. Låt den rinna av i ett durkslag.

  2. Kärna ur och hacka chilin, skala och hacka vitlöksklyftorna, hacka persiljan och dela tomaterna.

  3. Kontrollera att alla musslor är hela och sluter skalsköldarna. Skölj musslorna, lägg eventuellt hjärtmusslorna i saltat vatten 1 timme och skölj dem därefter.

  4. Fräs vitlök, chili och persilja i olja utan att det tar färg, i en stor vid gryta på medelvärme, cirka 3 minuter under omrörning.

  5. Tillsätt vinet och låt det koka upp på hög värme. Smaka av med salt och peppar.

  6. Lägg ner blåmusslorna och lägg på locket och låt koka, cirka 5 minuter, tills de öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev. Är det någon mussla som inte öppnat sig – kasta den!

  7. Tillsätt tomaterna och hjärtmusslorna. Rör om och koka tills de öppnar sig.

  8. Vänd ner spagetti och skalade räkor och låt det bli varmt. Fördela i varma djupa tallrikar och lägg blåmusslor, havskräfta och oskalade räkor på tallrikarna. Garnera med persilja och zestat citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök