Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Spagetti alla puttanesca

Recept på puttanesca, pastasås med kapris, chili och sardeller.

Spagetti alla puttanesca
Spagetti alla puttanesca
Spagetti alla puttanesca
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 280 gspaghetti
  • 3vitlöksklyftor
  • 1röd spansk peppar
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 dlkapris
  • 8sardeller
  • 2 dloliver- urkärnade italienska
  • evsalt- och peppar

Till servering

  • cocktailtomater
  • parmesan- hyvlad

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med vatten och salt i en gryta. Lägg i spaghettin när du börjar med såsen. Koka enligt anvisningar på förpackningen. Låt pastan rinna av i durkslag. Spola den inte med vatten.

  2. Skala och dela vitlöksklyftorna på längden och dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i en djup stekpanna med olivolja tills vitlöken får färg. Ta upp vitlöken med en gaffel. Tillsätt kapris, sardeller och oliver. Låt fräsa i 1 minut. Salta och peppra.

  3. Tillsätt avrunnen pastan och låt det bli varmt. Servera meddelade cocktailtomater och flagad parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök