Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Späda morötter i vinmarinad

Morötterna är en god bufférätt och kan med fördel göras flera dagar före servering.

Späda morötter i vinmarinad
Späda morötter i vinmarinad
Späda morötter i vinmarinad

Ingredienser

  • 0,5 kgmorötter
  • 1vitlöksklyfta
  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 dlvin- vitt torrt
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 1 mskfruktsocker
  • 3 mskolivolja
  • 1örter- 1 bukett färska, t ex timjan, rosmarin, persilja och lagerblad,
  • 1 tsksalt
  • 1 nypapeppar- några varv på pepparkvarnen

Garnering

  • lagerblad
  • basilika

Gör så här

  1. Ansa och skär morötterna i skivor. Skala och skiva vitlöken. Koka upp vatten, vin och vinäger. Lägg i morötterna. Tillsätt vitlök, fruktsocker, olivolja, kryddbukett, salt och svartpeppar. Sjud under lock tills morötterna börjar bli mjuka, ca 5 minuter. Låt svalna.

  2. Ta upp morötterna och lägg på ett uppläggningsfat. Sila ca 1 dl av kokspadet över morötterna och garnera med lagerblad och basilika. Koka gärna morötterna någon dag innan de ska serveras, då hinner den härliga smaken utvecklas ordentligt.

Vad tyckte du om receptet?