Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på späckad falukorv med kryddiga rotfrukter. Rotfrukterna kan skalas och läggas i kallt vatten dagen innan.
Sätt ugnen på 175°. Skär falukorven i 8 bitar. Skala och skiva vitlöken tunt och plocka små kvistar från rosmarinen. Snitta korven och tryck in vitlök och rosmarin.
Skala och skär rotfrukterna på längden och lägg i en ugnssäker form. Blanda med olja, salt, socker, cayennepeppar, spiskummin och kardemumma.
Tillaga rotfrukterna mitt i ugnen ca 20 min. Lägg i falukorven och fortsätt tillaga i ugnen ca 15 min tills rotfrukterna är mjuka och falukorven fått fin färg.
Strö över gräslöken och servera med couscous och gärna en grönsallad.