Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Souvlaki, mini

Små grillspett är perfekt plockmat och tapas. Både mättande och praktiska eftersom de går att förbereda i god tid. Sedan är det enkelt att grilla dem i ugnen strax innan de ska serveras. En fräsch äppeltzatziki är gott till spetten.

Souvlaki, mini
Souvlaki, mini
Souvlaki, mini
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 glammkött- benfritt
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskkinesisk soja
  • 0,5 stcitron- pressad saft från
  • 2 tskoregano
  • 2 stvitlöksklyftor- pressade
  • 3 mskdill- hackad
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald
  • 25 stträspett- små

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i 2x2 centimeter stora tärningar.

  2. Blanda olja, soja, citron, oregano, vitlök och dill i en bunke. Blanda köttet med marinaden och låt dra några timmar.

  3. Blötlägg spetten i kallt vatten en stund så bränns de inte så lätt. Sätt ugnen på 250 grader och grillelement.

  4. Trä upp köttbitarna på spetten och lägg dem på en oljad plåt.

  5. Grilla spetten högt upp i ugnen cirka 10 minuter, vänd dem efter halva tiden.

  6. Krydda med salt och peppar. Servera spetten tillsammans med tzatzikin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök