Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Souvlaki med ­fetaostpotatis


En Medelhavsinspirerad ­potatissallad med fetaost smakar härligt t­illsammans med grillade lammspett.

Souvlaki med ­fetaostpotatis

Souvlaki med ­fetaostpotatis

Souvlaki med ­fetaostpotatis

Ove Lindfors

Spett:

  • 600 glammstek- benfri
  • 3 mskolivolja
  • skal- rivet och saft av 1/2 citron
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 2 tskoregano
  • 3 mskdill- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • grillspett

Potatissallad:

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1 dlmandel
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dldill- hackad
  • 1citron- pressad saft
  • 1 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1röd chili
  • 150 gfetaost- smulad
  • 250 gcocktailtomater

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i cirka 2 x 2 centimeter stora bitar.

  2. Blanda olivolja, citron, vitlök, ­oregano och dill. Vänd ner köttet och låt marinera minst 2 timmar.

  3. Trä upp köttet på spett. Grilla runtom över glöd. Salta och peppra.

  4. 4 Gör salladen genom att tvätta ­potatisen och koka den mjuk i ­lättsaltat vatten. Låt kallna. Dela potatisen i grova bitar.

  5. Mixa mandel, vitlök, dill, citron, olivolja, salt och peppar.

  6. Blanda potatis och dressing.

  7. Kärna ur och strimla chilin. Vänd ner chili, fetaost och halverade ­tomater vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök