Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det tar förvisso lite längre tid att rimma kycklingen före marinering, men är väl värt besväret. Resultatet blir saftiga och möra kycklingspett. Det går det bra att även använda fläskfilé eller lamm.
Blötlägg spetten i vatten.
Rör ut 1⁄2 dl salt i 1 liter kallt vatten och låt saltet lösas upp. Skär kycklingen i tärningar, cirka 3 × 3 cm och lägg dem i lagen. Låt rimma i cirka 30 minuter. Häll bort vattnet och lägg kycklingen i en plastpåse.
Marinad: Finriv citronskalet och pressa ur 3 msk saft. Lägg citronskal och saft, ört- krydda, paprikapulver, olja och peppar i påsen. Skala och pressa i vitlöken. Blanda om ordentligt och låt kycklingen marinera i kylen i cirka 30 minuter, gärna längre.
Ansa och skär paprika och lök i grova bitar. Varva kyckling, lök och paprikor fördelat på 8 spett.
5 Tillaga spetten på grillen eller i grillpanna i cirka 6 minuter tills kycklingen är klar rakt igenom.