Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Souvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmör

När råvarorna har högsta kvalitet kan man hålla det så här enkelt. Otroligt snabb förrätt med exklusiv känsla! Be att få älgytterfilén skivad i butiken.

Souvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmörSouvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmörSouvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmör
Souvasrökt älgytterfilé med löjrom, tunnbrödssticks och västerbottenssmör Foto: Charlie Drevstam

Souvasrökt älgytterfilé med löjrom

  • 250 gsouvasrökt älgytterfilé- i tunna skivor eller kallrökt renstek
  • 2 dlgräddfil
  • 100 glöjrom

Garnering

  • 50 gspäda salladsskott
  • 2 mskrapsolja- kallpressad

Tunnbrödssticks

  • 2tunnbröd- mjuka, (ca 15 x 25 cm)
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Västerbottenssmör

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gvästerbottensost- finriven

Gör så här

  1. Låt gräddfilen rinna av i kaffe-filter ca 1 timme. Låt eventuellt löjrommen rinna av i sil.

  2. Tunnbrödssticks: Sätt ugnen på  150 grader. Skär tunnbröden i ca 2 cm breda remsor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Strö över salt och rosta bröden mitt i ugnen ca 10 min. Låt sticksen kallna på galler.

  3. Smör: Vispa ihop smör och ost till ett fluffigt smör. Ställ kallt men ta fram i rumstemperatur en stund före servering.

  4. Fördela den skivade filén på tallrikar. Spritsa eller klicka på gräddfil. Toppa med löjrom och garnera med salladsskott och olja. Servera med tunnbrödssticks och västerbottenssmör.

Vad tyckte du om receptet?